Velkommen til Tankevirksomheten AS

Velkommen inn i den nydelige resepsjonen, og send en tanke til den ettertenksomme – og ikke minst omtenksomme resepsjonisten. Hun med det oppvakte blikket og de gnistrende øynene. Hun med de blussende kinnene og matchende røde tulipaner på bordet. Vennligst ta plass og la tankene fare avgårde mens du venter.

Men først; legg merke til mitt lille slagord: Jeg tenker på mine – og de tenker på meg.

Et postbud kommer inn døren med hodet fullt av tanker. Noen tanker har gått i stykker og skal repareres. Andre har blitt nektet mottagelse. Det finnes fortsatt takkekort for de gode og vakre tankene. Det er som et blandet landhandleri å gå rundt å bære på tanker – til og med andres tanker bærer man i blant. Man tenker saktens sitt. tanker

Bak resepsjonen – et stykke nede i tankegangen – inne i utviklingsavdelingens hemmelige laboratorium, der sitter tankearkitektene og gjør tankestreker. Alt mens tankeingeniørene puster tankebobler og prøver å klekke ut nye tanker som passer til dagens trender og krav om nye tanker.

Det er nok å passe på og tenke over. Det gjelder å finne noen tanker man kan selge – noe som folk gidder å tro på – eller tenke på i det minste. Ett eller annet tenkbart som skaper omløp i tankene. Dessuten; det stilles krav til tankene! Standariserte sådane. De skal kunne rommes, selv ha et innhold og dessuten være noe for enhver smak. Det er ikke lett å tenke slike tanker uten at de har vært tenkt før.

Tankene skal avfeies, etterprøves og testes. De skal settes i produksjon og de skal pakkes inn på en pen og omsorgsfull måte. De som trofast står ved samlebåndene kjenner det; tanker som er for store og som ikke passer i de små kassene de var tenkt å pakkes ned i. Andre tanker er altfor små og rasler løst i en altfor stor tenkeboks.

Aah – for en fryd det er å nyte en kopp ettermiddagskaffe i tankepausen ved tastaturet!

Det forekommer fra tid til annen rot også blant de tankene som kommer fra utviklingsavdelingens tenketank. Ofte er problemet tanker som setter seg fast i systemet og som regelrett går i tankespinn et sted i tankeprosessen. Noen ganger tar de rett og slett en annen tankebane. Et valg som ikke alltid er like gjennomtenkt, men dog så gjennomført at selv det utenkelige kan skje.

Tenk bare; én tankeløs skrue i tankesystemet – og alle tankene stopper eller smelter sammen. Produksjonsspesialistene kjenner selvsagt til fenomenet. Av den grunn tenker de konstant på hvordan de kan optimalisere tankeoverførselen – og tro meg, de er ikke særlig glade for finurlige tankesprell.

Det finnes sågar videreutdanningskurs i å tenke høyt på den helt riktige måten – og dessuten tankelesing for viderekommende. Treningsstudioet har tankespinning på programmet hver tirsdag. I syklubben broderes det med tanketråder. For ikke å glemme den årlige fisketuren hvor det gjelder å fange den største tanketorsken.

Det er i sannhet herlig å jobbe i Tankevirksomheten AS.

Reklamer

3 tanker om “Velkommen til Tankevirksomheten AS

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s