En dråpe i havet

Har du noen gang tenkt på, at om du tillater deg den luksusen det er å lytte til stillheten i havet, kan du være så heldig å høre en dråpe falle i dypet? At når du lytter og virkelig hører etter, så dukker det opp lyder du aldri før har tillat deg å høre? Lyder som endrer seg med tiden. drape-i-havet

Det kan være en ren fornøyelse å høre etter akkurat i det dråpen gir etter og faller. Enkelte ganger faller dråpene så hardt i havet, at de ikke høres av selv den mest iherdige lytter. Har du tenkt på det?

Drypp, drypp. Stillhet. Dyp. Fordypning. Drypp. Ro. Indre ro. Drypp. Sjelero, sjelefred og fred. Drypp.

Dråpene faller gjerne raskt etter hverandre. Dype og høylydte drypp, som gir store ringer i vannet. Ringer som brer seg og følger etter med neste høylydte drypp. Ringene følger den som lytter og den som ser. Og når dette skjer; er det mulig å oppleve den intense følelsen av at hjertet åpner seg og gir etter. Har du tenkt på det?

Øyne som ser og ører som lytter – de åpner seg. De gir etter for lyden av en dråpe i havet som forteller det øyet alene ikke kan se. En dråpe som forteller at det er på tide å finne den indre roen som lenge har vært forsvunnet i en tid som ble borte og sank hen.

Når øynene ser, ørene lytter og sansene er åpne for ytre stimulans – da er du klar. Da vet du når du kan lukke øynene    – og både se og høre – selv om havet er blikkstille…

Reklamer

En tanke om “En dråpe i havet

  1. Jeg elsker havet. Jeg elsker den indre roen det gir å bare sitte der og se utover, mot horisonten, mot uendeligheten, mot en annen verden som vi ikke kan se.

    Jeg elsker å sitte ved havet og lukke øynene og lytte. Til dråpene som faller, eller bølgene som slår mot land. Gang på gang, i en evig runddans.

    Særlig elsker jeg å se på dønningene. Lange, tunge, makelige, og kraftfulle. Ro etter storm.

    Havet får hjertet og sansene til å åpne seg og jeg blir inntrykksåpen. En deilig tilstand…

    …og så elsker jeg å kaste klærne og hoppe i havet…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s