Søndag

En søndag kan være en dag som er så annerledes, så mye og uforutsigbar. Den kan være vakker, stille og fin. Lys og full av minner etter en deilig helg; en lørdag med familien, en sommerdag hvor solen var generøs og vinden mild. En dag hvor tiden føltes som en venn og alles lepper var kledt i sine fineste smil. En dag da havet vred seg ubermeket av velbehag under solens stråler. Alle bekymringer var borte og tiden gjorde et tappert forsøk på å stanse.

Søndagen kan også være en vakker vinterdag hvor isen er hard og barna ler og går på skøyter. Delaktige og smilende drikker vi kakao mens vi observerer deres fremgang der ute på isen. Kaldt på isen, men så inderlig varmt i sjelen. Den varmen som teller når tiden renner forbi.

Søndagen kan også ha rystet alle sansene og all balanse – gjennom en lørdag med for mye vin og sen natt. Der – i natten – da jeg ble beruset av den røde vinen og djevelen satt på skulderen min. En falsk djevel selvsagt, som ikke bor i meg. Han er hos deg også – han  kommer til alle som mister vettet. Han er alltid like uvelkommen, men kommer allikevel – til den sjelen som tilfeldigvis er tom. Noen større skade gjør han dog ikke i det sunne livet, i den relasjonen som er trygg eller i den sjelen som har det bra. Men på søndagen ler han høyt og nyter at han har fått forstyrre.

Vinen gjorde meg vill, og der – på stuegulvet – ville jeg plutselig danse med deg til tonene av Cirque du Soleil. De trøtte øynene dine får liv og mens musikken gir oss rytmen, gir vennskapet vårt og livsgleden så mye liv i huset at vi må slukke alle lamper for at ikke alt skal ta fyr.

Søndagen lærer oss at alt som har vært holdt på avstand, snart er tilbake. For hver søndag er døden en tid nærmere. Men for hver søndag får vi også en del av det vidunderlige livet. Denne uken er slutt. Snart begynner den neste. Forventningsfull lurer jeg på hva kommende uke har å tilføre dette forunderlige livet…

Reklamer

5 tanker om “Søndag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s