Ut på bloggeventyr

Til tross for at jeg nå regnes både som en etablert og profilert blogger – for ikke å glemme «gamlisblogger» – så er jeg relativt ny i bloggerbyen.  Jeg hadde blogget i nærmere ett år da Sonitus i romjulen i fjor, plukket meg ut som en fersk finskåren filet – etter å ha luftet tanker om å være pårørende til en rusavhengig og en jul utenom det vanlige.

Inntil jeg ble filetert, var jeg en fullstendig ukjent blogger av en krølltopp, med sterk skrivetrang og svært få lesere. Å si at det å bli en førstegangsfilet, skjøt lesertallene dramatisk i været, vil være å overdrive. Allikevel opplevde jeg at A Curly Life – gjennom Sonitus – vekket leselyst hos flere etablerte bloggere. På generøst vis spredde de lenker til bloggen min, kommenterte innlegg og registrerte den på Kudos.

Slik startet det som skulle vise seg å bli et fantastisk år og et spennende bloggeventyr.

For – ikke bare har jeg fått være med å sette psykiatrien, det å være pårørende til rusavhengige og mobbing på agendaen, men jeg har – gjennom bloggingen – påvirket Stormberg til å endre størrelsen på barneklær, slik at også overvektige barn kan få være aktive i gode klær som passer. Jeg har også ved flere anledninger blitt brukt som referanseperson når det gjelder nettvett og ytringsfrihet

I dag – nesten ett år etter det hele startet – er jeg en innflytelsesrik blogger med et enormt nettverk. Bloggingen –  i kombinasjon med bruk av Twitter – har gitt meg bokkontrakt. (Boken som handler om mobbing, kommer i salg i februar). I tillegg til å få oppfylt forfatterdrømmen, har jeg i løpet av det siste året hatt 12 presseoppslag i ulike aviser og blader. Jeg har rukket å være på NRK Radio to ganger og kan røpe at en hel del andre oppslag og arrangementer er i vente på nyåret.

Skrytepave – tenker kanskje du som leser dette. Men vet du – jeg ønsker egentlig bare å dele noe aldeles fantastisk jeg har oppdaget:

Bloggermakten!

Jeg har erfart at gjennom skriving og deltagelse i sosiale medier – så kan jeg være med å påvirke det som  opptar meg – og mange andre.

Alt dette har bidratt til at jeg en dag fikk en hyggelig mail fra Sonitus. De kunne fortelle at de for tredje året på rad, skal arrangere Tordenbloggen – som i år fremstår i helt ny drakt. I stedet for vanlige nominasjoner med cup og finale – er kongstanken bak 2009-utgaven at at de 100 beste bloggerne kårer de 100 beste bloggene.

Fra å være en ukjent blogger – som ikke hadde hørt om Tordenbloggen sist den gikk av stabelen – er jeg nå blant de heldige 100 (+), som er invitert til å delta i kåringen. Rett før fristen løp ut i dag, sendte jeg inn min superhemmelige liste over dem jeg mener har vært dette årets 10 beste bloggere. Flere av bloggene på listen min har i større eller mindre grad vært inspiratorer og/eller forbilder det siste året. Noen er kjente og andre er ukjente – slik jeg selv var på denne tiden i fjor.

Til tross for at Tordenbloggen er et nytt fenomen for mitt vedkommende, ser jeg med spenning frem til avspark i morgen. Mitt håp er at kåringen gir plass til nye og viktige bloggerstemmer.

Måtte den beste bloggen vinne!

Reklamer

9 tanker om “Ut på bloggeventyr

 1. Dette høres veldig spennende ut! Jeg sluker hvert eneste ord du kommer med og føler at du er en av de bloggerne som bruker blogging slik det skal være. Slik jeg skulle ønske jeg var. Desverre har min blogg fått mange innslag av dårlige innlegg i det siste, men sånn får det nå være. Det er ikke alltid inspirasjonen er der. Gleder meg til å høre mer om Tordenbloggen, for dette er helt nytt for meg. Ha en strålende dag!

 2. For et fantastisk fint og inspirerende blogginnlegg! Jeg erfarer selv til stadighet nye og spennende ting takket være min lille del av verdensveven, men det året du har hatt… Wow, jeg tar rett og slett av meg den imaginære hatten min! Du er har allerede gjort så mye bra for så mange og at du nå får din rettmessige plass i solen, for å gjøre enda bedre ting for enda flere, det tror jeg er verden vel undt! Lykke til med Tordenbloggen – det aner meg at du rett og slett kommer til å få ganske så mange stemmer!

 3. Ja, dette var vakker lesning!

  Så fantastisk positivt og inspirerende! Du har fortjent hver eneste spaltemillimeter, og Sonitus anerkjennelse! Du gjør en forskjell for så utrolig mange mennesker. Jeg er glad vi har deg! Og så er jeg innmari stolt av deg! 🙂

 4. Nei, jeg tenkte i alle fall ikke at det bare er skryt, for dette er jo noe du har fortjent, Kristin! Fortsett å spre glede, for jeg tviler ikke på at vi ser mer til deg i fremtiden! Er veldig glad på dine vegne for at du har fått til så mye, og for at du har gitt oss som leser bloggen din så mye av deg selv (ja, jeg vet.. du deler ikke alt, som vi snakket om sist, og det skal man jo ikke heller). Føler meg også veldig priviligert som får ta del i arbeidet ditt gjennom bidraget i boken. Takk!
  Da hele denne bloggbølgen kom tenkte jeg «å nei, dette skal ikke jeg være med på. Blogging er bare for folk som vil ha oppmerksomhet!», men se hva jeg driver med nå! Har kjefta på meg selv for at jeg ble med på bølgen, men jeg flyter ikke på den (enda). Og jeg tok nok feil – ikke alle blogger for å få oppmerksomhet. Det finnes de som har noe viktig å si. Sitat; «You don’t write because you want to say something. You write because you’ve got something to say»

  Varm klem fra Calima<3

 5. …så er det heller ikke så mange med så stor grad av integritet og evne til vilje som, du, Curly.

  Å kjenne at en utgjør en forskjell, at en betyr noe, kan påvirke, er verdt en hel del.

  Dette med bloggermakt har jeg fundert på i det siste. Jeg ser at bloggere leses; de kan ha en stor påvirkningskraft, i større og litt mindre saker. Det gjelder å forvalte den godt.

  Selv er jeg vel i en liten bølgedal for tiden og lurer på hva i alle dager jeg gjør her; om ikke alt bare handler om «meg»? Skulle jeg ikke vært ute i verden med imaginært sverd i hånd og kjempet for verdiene jeg tror på?

  Det er da du kommer med dette innlegget ditt, natteinnlegget, som viser vei.

  Takk!

 6. Tilbaketråkk: Tweets that mention Ut på bloggeventyr « A Curly life -- Topsy.com

 7. Så fint at du fikk gjort det! Jeg fikk av litt sånn reise- og datatrøbbelproblemer dessverre ikke levert min liste innen fristen. Men jeg var ikke noe mindre smigret over å bli spurt, og er veldig glad for at du har fått levert dine stemmer!

  • Hyggelig å se deg her i bloggen, Ingeborg!

   Var med nød og neppe jeg fikk levert – men det er et bra tiltak, og jeg håper Tordenbloggen kan være med å løfte frem nye og viktige stemmer.

 8. Jeg ville bare legge igjen en liten skrytekommentar til deg. Du har vært så utrolig inspirerende! Jeg håper du tar deg tid til å puste litt ut og se at du har påvirket så mange. Les skryten du har fått i Tordenbloggen og hos Iskews kåring av digitale superheltinner og ta det til deg!

  God jul og håper på masse nye og spennende prosjekter fra deg på nyåret 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s