Et annerledes julegavetips: Innsikt og ettertanker

Allerede fra jeg begynte å lage ”Fordi jeg fortjener det? En bok om mobbing, håp og ansvar”, hadde jeg et håp om at dette skulle bli en bok som ble holdt varm og levende gjennom Word of Mouth, og ikke gjennom massiv selvpromotering eller annonsering. Jeg er nemlig ingen selgertype.

Tilbakemeldingene jeg får – fra folk som har kjøpt, lest og/eller fått boken anbefalt – tyder på at det har blitt nettopp slik. Boken og dens budskap lever der ute – både i sosiale- og tradisjonelle medier, men også hos mange av dem som bærer på en vond historie det er vanskelig å snakke med andre om.

I går kveld fikk jeg følgende tilbakemelding fra en ung kvinne:

”Nå har jeg kjøpt boka di i julegave til foreldrene mine. De vet hvordan det er å ha ei datter som er mobbeoffer, men jeg har aldri klart å snakke noe særlig med dem om det, så jeg tror det blir bra for dem å lese den”.

Jeg har vært forsiktig med å anbefale boken som den ”perfekte julegaven”. Av den enkle grunn at dette er en alvorlig bok, som jeg i liten grad har tenkt at folk forbinder med jul og glede over å gi bort noe fint.

Men. Kveldens tilbakemelding fikk meg til å tenke. Kanskje er det slik at man egentlig ikke kan gi bort noe som er finere og mer verdifullt enn nettopp innsikt – og et rom for ettertanker?

(Boken kan kjøpes hos (en del) bokhandlere, samt over disk hos Humanist forlag i St.Olavsgate 27 i Oslo. Den kan også bestilles på nettet.)

Reklamer

8 tanker om “Et annerledes julegavetips: Innsikt og ettertanker

 1. Det er noe skjørt og vakkert ved din holdning til egen produksjon. En slags respekt for at du har født noe som er skapt av noe som er større enn deg. Jeg blir faktisk rørt av det, og tenker at «Nå må du se og lære litt av denne damen!», hehe. Ja, absolutt – å gi bort innsikt og refleksjon i julegave er helt topp!

  • Hei Maria,

   Hyggelig å se deg her i bloggen – og tusen takk for fine ord.

   Jeg har dyp respekt for menneskene som delte sine historier og muliggjorde å lage denne boken. Og det at vi sammen bidrar til økt innsikt og skaper rom for ettertanker hos mange mennesker, slutter aldri å gjøre inntrykk : )

 2. Det var sånn jeg tenkte også. At et tema er alvorlig, betyr ikke at det nødvendigvis er negativt å lese om det. For foreldrene mine tror jeg det blir en positiv opplevelse som kan hjelpe dem til å forstå meg enda bedre 🙂

 3. Som du vet så var boken din den første julegaven jeg gikk til innkjøp av i år, og jeg vil igjen takke for at du tok deg tid til å signere den for meg:-)

  • Kjære Christine,

   Det var så fint å se deg igjen den dagen du var oppom her – tenk så mange år det er siden vi møttes sist – og hvor mye gøy vi hadde den gang. Veldig hyggelig å signere boken til tanten din, og jeg håper hun får «glede» av den. Fin ting å gi bort – ettertanker…

   :- )

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s